

**CHANGE · CONTINUITY · COMMUNITY** 

## RDAQ Pre-conference Workshop: Pre-Hospital and Emergency Care

RACV Royal Pines Resort Gold Coast Thursday 26 June 2025



\*Please note: this program is subject to change

*Please note: this program is subject to change		
TIME	ACTIVITY	DURATION
07:30	Registration	30 min
08:00	Welcome & Introductions	15 min
08:15	<ul> <li>Discussion: Involvement of rural doctors in pre-hospital responses across Australia</li> <li>Background and context of PHEC</li> <li>Educational model for the course</li> </ul>	15 min
08:30	<ul><li>Discussion: Making things happen</li><li>Safety on Scene</li><li>Hazards/ Teamwork/ Communication</li></ul>	15 min
08:45	<ul><li>Discussion: Introducing the Sandpiper Bag</li><li>Design and utilisation</li><li>Equipment familiarisation</li></ul>	30 min
09:15	Morning Tea	15 min
09:30	Scenario Rotations Round 1:  1. Scenario 1 2. Scenario 2 3. Scenario 3 4. Scenario 4	4 x 45 min rotations (5 min change over)
12:45	Lunch Discussion – Making things happen / Zero Point Survey	30 min
13:15	Scenario Rotations Round 2:  1. Scenario 5 2. Scenario 6	2 x 45 min rotations (5 min change over)
14:50	Afternoon tea	10 min
15:00	Course review     Where to from here;     Potential for SANDPIPER-Rural Docs     Collaboration     Outline proposed model (varies State to State) & discuss evidence	30 min
15:30	Close of workshop	